vrijdag 4 september 2009

Cadeau.Vorig jaar, dit tijdstip. Toen was het vrijdag 5 september 2008, nu is het vrijdag 4 september 2009. Eigenlijk precies een jaar, een verjaardag. Een jaar lang berichtjes en artikeltjes via deze weg, ik word er gelijk weemoedig van.

Het is in deze familie niet zo heel echt de gewoonte veel te vieren. Ik zie dat anderen aan de ontluiking van het eerste haartje op de kin van zoonlief genoeg hebben om feest te vieren, terwijl mijn wederhelft (...) een aansporing nodig heeft op onze huwelijksverjaardag. Ik bekijk het filosofisch: het zal voor hem waarschijnlijk elke dag feest zijn om naast mij te mogen ontwaken, dus waarom nog extra feesten? Simpelweg van het goede te veel, denk ik dan.

...

Deze ochtend heb ik boodschappen gedaan, een flesje cava in de Aldi, wat toastjes en beleg, hapjes, kerstomaatjes, kaasjes en worstjes, ik ga the boys deze avond verrassen en hen laten raden waarom we feesten. Het wordt vast een avondvullend programma...

Ik heb het toch even nagekeken voor cijferfanaten. Op een jaar tijd heeft deze blog alleen al 12500 hits gehad van ongeveer 6700 bezoekers, gemiddeld zijn dat ruim 32.5 hits per dag, met een absoluut record van 147 op één dag en dat lijkt me vrij veel. Gemiddeld zijn de mensen bijna 2 minuten geboeid. En er zijn nog steeds bijna de helft nieuwe bezoekers, maar meer dan 16.5% kwam 10 tot 200 keer terug, waarvan ruim 6% meer dan 50 keer!

Er zijn 60 landen present, enkele waarvan ik dacht dat ze niet eens wisten wat Internet was, enfin, ik moet eerlijk toegeven dat ik sommige niet eens wist liggen. Nu dus wel. Blijkbaar begrijpen ze ook Vlaams, anders beleven ze vast hilarische momenten met het resultaat van de vertaalprogramma's.


U maakt me vrolijk! Ik denk dat ik vanavond nog een kaars tussen de toastjes zet! Ik voel me verhip zo waar een BB, een bekende/beruchte blogger...

Waarom ik blog? Tja, eerst was het een noodoplossing omdat mijn site uit de ether was... Nadien werd het een hobby, nu denk ik meer aan een verslaving. Het geeft soms een kick als ik iets moois raak hebt weten te verwoorden, als de sfeer van het geheel in die woorden gevat kan worden, of als iemand me een weerwoord of een complimentje geeft. Ik denk ook dat iemand er hier en daar wel eens blij van wordt, zoals die klant die glimlachend "dringend moest" en daarna nog breder glimlachend van het toilet kwam, omdat "de plastiek van Fouilhoux" daar écht wel mooi hangt te wezen.

Slechts één iemand was dapper genoeg me erop te wijzen dat zo'n blog niet "serieus genoeg" was voor een kleileverancier aan academies en kunstenaars. Ik vrees dat ik er voorlopig geen oren naar heb en alle anderen voer tot lezen zal blijven geven. Maar ik heb het wél gehoord.

Er speelt ondertussen een Mona-Lisa-glimlach om mijn mond, zou ik het vertellen?... Jammer genoeg, voor jou althans, besluit ik nog te wachten.


Bij jullie ondertussen, kan ik alleen maar raden wat er speelt. Leuk leesvoer? Een rustpuntje op de snelweg van internet? Op zoek naar een interessante tip i.v.m. onze aller materie, de klei, misschien? En, gevonden?
Of speelt de hoop dat jouw foto in de kijker zal staan? Bij deze een tip: dos jezelf uit in klei zoals bovenstaande dame in chocolade en je komt gegarandeerd op mijn blog te staan!

En als je nu de onweerstaanbare drang zou voelen me te bedenken met een cadeautje, omdat "die sukkel nooit iets van hare vent krijgt" (wat trouwens niet waar is! Ik krijg het allemaal alleen niet precies op feestdagen. Nuance. Bij vrouwen is het namelijk nooit het juiste moment, zeggen ze.), dan wil ik je er toch nog eens op wijzen dat ik de 3 cd's van Bart Peeters al heb en klei ook iets is waar ik blij mee ben, maar je die toch moeilijk bij de concurrentie kan gaan halen.

Blijven jullie maar gewoon lezen!

En reageren mag natuurlijk ook... Even klikken onderaan en iets in de andere richting sturen.

Ik ga ondertussen op naar de volgende reden om te vieren, eh, de 10000ste lezer, een record van 150 hits per dag, het 100ste berichtje (ga je even tellen hoe lang nog?), het langste, het kortste,... Vieren zullen we!

1 opmerking:

Brigitte Desmettre zei

Dag Carina,
Proficiat met je één jaar blog!
Ik moet eerlijk toegeven dat ik het er in het begin wel eens moeilijk mee had. Die plotse omschakeling van een zakelijke website naar een supergevoelige superpersoonlijke blog gaf me soms een raar gevoel. Maar ondertussen is je blog geëvolueerd naar een superinteressant ding. Top! Ik ben fan en ik ben meermaals per week aan het lezen. Ieder tip naar een keramist of een Youtube-adres volg ik steevast op. En ik hou ook heel erg van je schrijfstijl!
Doe zo voort! Wij keramistjes met een kleine k zijn je er dankbaar voor!
Brigitte uit Oudenaarde