woensdag 6 januari 2010

Nieuwjaar: bezoekjes en brief.


Dank u, lieve mensen voor jullie bezoekjes aan mijn nieuwe website en mijn virtueel winkeltje! Dank u voor die interesse, mijn statistieken telden ruim 200 hits in minder dan 1 dag, bijna 1500 pagina's bekeken, een weigeringspercentage van 1.18%, gemiddeld ruim 5 minuten, enkele bezoeken van meer dan een half uur, dat zijn cijfers die doen duizelen, dat kan ik je verzekeren. Het warmt mijn hart helemaal op, zo veel interesse in wat mij en mijn jonge assistent (af en toe was het duidelijk ik die assisteerde...) zovele uren bezig heeft gehouden. Maanden zijn we ermee in de weer geweest, de laatste weken echter heel intensief.

"Mama, ik vind uwe site eigenlijk saai", zei mijn jongste spruit, "niet echt saai, maar zo professioneel." Ik antwoordde dat het een mooi compliment is, wat hij nogal raar vond.

Bedankt ook voor alle nieuwjaarswensen, felicitaties en opmerkingen die in mijn cyberbus vielen. Ik weet dat er nog opstartproblemen zijn, zeker als Internet Explorer je browser is. Daarom heb ik op de homepage de mogelijkheid vermeld om Firefox Mozilla te installeren, daar draait hij beter op. Als mijn IT-specialist door de examens is, zal ik hem het nog eens voorleggen.

Hierbij mijn nieuwjaarsbrief, u mag hem zelf invullen en voorlezen:


En ja, dan is het weer zo ver, back to business. Niet dat ik veel tijd heb genomen er even uit te stappen, tussen de site, de laatste bestellingen, de inventaris en BTW-kwartaalaangifte door, toch heb ik genoten van mijn familie en vrienden, even tijd nemen om elkaar veel goeds toe te wensen, samen te toasten op het nieuwe jaar... Weten dat jullie er zijn, is een heel aangenaam gevoel.
Zaterdag begint de eerste cursus van het nieuwe jaar. De helft vertrouwde gezichten, de helft nieuwe treden aan om te leren pottenbakken. Inderdaad, er zijn cursisten die enkele keren terug komen, het geeft dan weer een boost aan zelfvertrouwen om een stapje verder te zetten bij het draaien. Ook voor mezelf ligt het nu al enkele weken stil met al die andere dingen die mijn aandacht opeisen...
Op Youtube staat een grapje over het snel draaien van een pot: "Throwing a pot", in het Engels betekent zowel "een pot draaien" als "een pot werpen"...


In antwoord daarop staat er een ander filmpje waarbij ene Tim 6 bowls draait in 2 minuten, jawel, van de mast. Eind februari begint daar een 4 weken durende reeks lessen over. Van de mast draaien is ideaal om reeksen te maken, kleine kommetjes, deksels, onderdelen voor een groter stuk zoals de schenktuit voor een theepot... De ene vorm is meer geschikt dan de andere. Door de hoogte van je werkstuk, kan je ook alles beter zien en overal aan, zonder dat het vlak van de schijf je beperkt. En je leert ook meteen vlot centreren.
Hier het filmpje, maar ik vrees dat het iedereen nog niet meteen gegeven is om zo snel en accuraat te werken... Veel oefenen, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de cursus. Hier lees je er alles over.

Geen opmerkingen: