zaterdag 2 januari 2010

Beste wensen

2010
Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe en dat al jullie dromen een beetje meer realiteit mogen worden!


Oudejaar 2009, nieuwjaar 2010. Bij de familie en vrienden in Antwerpen, heerlijk ontspannen, lekker eten en een glaasje bubbels. Om middernacht, op de grens van oud en nieuw, een wandeling door de nacht naar de Antwerpse kaaien. Een sfeer die er helemaal bij past. Veel volk, er worden zelfs bussen ingelegd om de mensen aan te voeren... Maar ook iedereen uit de buurt. We staan op de linkeroever. Je hoort er alle talen, met hier en daar een lekker vettig en plat Antwaoreps accentje. Het is redelijk koud, vooral de wind doet geen deugd, maar je wipt wat op en neer, dan vergeet je dat. Achter ons staat een groepje dat de kou zeker niet meer voelt, de wind brengt een walm alcohol in onze richting en je hoort dat het niet de eerste fles is vanavond die ze ieder in de hand houden. De commentaren zijn navenant, soms raak en pittig, maar vooral héél erg luid...
Het vuurwerk ontlokt weer kreten van verwondering. Af en toe wipt mijn hartje een keer op, zo mooi, zo intens, ik herken een gevoel van opwinding dat veel te lang ontbrak en beslis komend jaar weer eens op zoek te gaan naar die kicks. Toegeven aan vervoering, het kan boeiend zijn.
Als het voorbij is, wandelen we terug. Rondom ons wordt druk in auto's gesprongen, uit de parkeerplaatsen gedraaid, gekeerd in het midden van de weg, bussen zetten aan. Iemand toetert, maar niet omwille van een andere auto, maar om vrolijk te zwaaien naar dansende jongeren achter een venster op de eerste verdieping.
We praten wat na en denken aan vorig jaar. Toen hing er een behoorlijk dikke mist. Een aantal vuurwerkfiguren waren duidelijk, maar wat té hoog tussen de wolken werd geschoten, kleurde enkel de mist rood, groen, geel... Een heel speciaal effect. Ik heb er even naar gezocht op Youtube. Bovenstaande filmpje is dus met opzet dat van 2009. En zo is ieder jaar een beetje speciaal. Maak er iets moois van!

Geen opmerkingen: