woensdag 8 april 2009

Taurus-glazuur en het artefact.
Posted by Picasa

Zoals aangekondigd in het vorige bericht, staat het Taurus-glazuur in de rekken van De Koploper vanaf dinsdag 14 april. Het is een steengoedglazuur met een rijke tekening en een uitgebreid kleurenpallet, verkrijgbaar in 10 tinten.

Het product bestaat uit het basisglazuur in verpakkingen van 500 g, 1 kg en 5 kg en de keuze aan 10 inkleuringen voor 500 g of 1 kg glazuur.

Meer info over de kleuren, vind je hier.

De manier van aanbieden van het product, laat toe te genieten van een korting op het basisglazuur als je bijvoorbeeld 2 kleuren wil proberen. In plaats van 2 verpakkingen van 500 g aan te schaffen, met bijbehorende inkleuringen, neem je dan beter een verpakking van 1 kg, die je zelf opsplitst. De kleuringen zitten in aparte potjes voor een hoeveelheid van 500 g of 1 kg. De verpakking van 5 kg basis geeft nog meer mogelijkheden, 5 keer een kg in een bepaalde kleur, 2 kg van de ene en 3 kg van de andere, 2 kg groen, 1 kg zwart en 4 keer een halve kg van de andere kleuren, ... Tot het testen van 500 g van elke kleur.

Alle kleuren vallen ook heel mooi te combineren, met soms verrassende resultaten. Er zijn geen problemen met overgangen, aangezien het steeds om dezelfde basisingrediënten gaat.


Ideaal ga je het glazuur aanbrengen door te dompelen of te overgieten. Het mag dik genoeg aangebracht worden. Spuiten kan ook, maar het probleem is wel dat als je laag te dun is en het risico bij deze techniek is wel groter, je veel van de speciale effecten kan verliezen.

Met deze link kan je de gebruiksaanwijzing helemaal nalezen, zoals ze werd opgesteld door de maker van het glazuur zelf.

Dirk heeft eerst veel verschillende kleuren uitgezocht en uitgeprobeerd om tot het finaal aangeboden pallet te komen. Deze kleuren zijn dan nog eens allemaal uitgetest op de gangbare kleisoorten. In De Koploper kan je al deze stalen bekijken.

Uit de weerhouden reeks hebben we dan een 25-tal bekers gekozen die jullie, ter gelegenheid van de lancering kunnen winnen. Deze artefacten zijn unieke, door Dirk zelf gedraaide en met het Taurus-glazuur afgewerkte bekers. Bij aankoop van 500 g krijg je één kans, bij een kg 2 en bij 5 kg heb je zelfs 10 kansen om één (of meerdere????) beker(s) mee naar huis te mogen nemen. Einde mei worden de eerste 10 artefactjes uitgedeeld.

Om je alvast te verlekkeren, kan je de prijzen bekijken als je hier klikt.

Geen opmerkingen: