donderdag 4 maart 2010

Buitenkansjes...

Ze vallen soms uit de lucht, de buitenkansjes, zo maar... Een beetje allert zijn en creatief met je paraplu en dan kan je ze vangen in volle vlucht.

Omdat het zo'n unieke kans is Monika Patuszynska aan het werk te zien, maar je misschien geen tijd of zin had om de hele interactieve mallencursus mee te maken, zijn er nog 2 mogelijkheden om het nog mee te maken.


MEET AND GREET MONIKA PATUSZYNSKA

Op vrijdag 2 april is zij met haar werk te gast in Syntra West, Brugge. Alle info krijg je op deze link.
Inschrijven gebeurt via Syntra West.

Als deze datum niet past, krijg je nog een tweede kans in De Koploper op zaterdag 10 april om 14u. Daarvoor kan je uiteraard bij De Koploper terecht.

Tijdens deze beide sessies zal Monika haar werk en haar visie toelichten. Er is ook een demo porselein gieten in een van de door haar geprepareerde mallen voorzien. Achteraf krijg je de kans je vragen op haar los te laten.


BOETSEREN MET MICHAEL FLYNN

Voor snelle beslissers staat er een interessante workshop met Michael Flynn op het programma. Als je even op zijn site gaat neuzen, kan je ontdekken dat de man een behoorlijk palmares heeft en zeer ludiek werk maakt. Zijn figuren zijn speels en levenslustig. Ze illustreren vaak de relatie man-vrouw en suggereren emotioneel spanning en spel.

Michael Flynn was initieel opgeleid tot schilder wat je kan merken aan zijn prachtige voorstudies en tekeningen. Het gebruik van glazuur verraadt de vlotte schildershand.

De Koploper beschouwt het een echt voorrecht deze man te mogen ontvangen, hij doceerde aan verschillende Europese instellingen en schreef het overzichtswerk: Ceramic Figures.

De cursus bestaat uit een eerste kennismaking met hem en zijn werk, 2 sessies samen met hem boetseren en een week later het glazuren en raku stoken in zijn bijzijn.


Alle info vind je door op deze link te klikken.

De plaatsen zijn beperkt, snel je paraplu zoeken is de boodschap!

Geen opmerkingen: