maandag 15 februari 2010

Pottenbakken.

Terwijl de mensen uit de beginnerscursus pottenbakken tevreden hun draaiwerk mogen glazuren en straks ook aan hun vrienden en familie kunnen tonen, rollen hier weeral nieuwe plannen op dat domein uit de bus.


De Koploper komt aan de verzuchting van enkele mensen tegemoet en probeert het systeem van oefensessies uit. Wie geen plaats heeft voor een draaischijf, eens extra wil oefenen of de aanschaf van een schijf nog wat vooruit schuift om welke reden dan ook, kan hier komende maanden tegen een billijke vergoeding (waar ken ik die term van?) komen oefenen. Er staan een aantal schijven ter beschikking en je leert van het werken samen met de anderen. Ik begeleid de draaiers wel, maar er wordt niet echt les gegeven.

Klik hier en je leest er alles over.Ook wie het allemaal wel eens wil proberen met een groepje vrienden of collega's kan nu een datum vast leggen. Er wordt voor alles gezorgd: de klei staat klaar, in de demo kan je zien hoe het (zou) moet(en) en daarna mag je zelf aan de slag: ontdekken of het nu écht zo eenvoudig is als het eruit ziet... Na afloop wordt er besproken welke werkstukken je wil als aandenken, die worden dan gebakken.

Klik hier en je leest er alles over.
Met Kathleen Mestdag gaan we vierkante en andere vervormde potten draaien. Kathleen heeft sinds 30 jaar ervaring met het pottenbakken. Ze demonstreert hoe je dat moet doen en daarna kan je zelf aan de slag. Kathleen draait potten die ze dan meteen vervormt op de schijf.Klik hier en je leest er alles over.

Met Dirk Vanhaeren gaan we weer "draaien in de zon". De formule is een beetje aangepast. Het blijft leuk om al vrijdagavond aan de slag te gaan en dan de hele zaterdag kunnen werken om tegen de avond afgewerkte stukken van je schijf te halen. Maar ieder weekend is een aparte sessie. Je kan inschrijven naar keuze:
  1. draaien met porselein,


  2. ovaal en vierkant draaien,

  3. Anders dan bij de workshop van Kathleen, zal Dirk ovalen en vierkante potten en schalen bekomen door assemblagetechnieken. Rand en bodem worden hier los van erlkaar gemaakt en gemonteerd.


  4. decoratiemogelijkheden op de schijf,4. assemblage bij uitstek: de theepot en/of
5. de workshop poten en oren.Vijf mogelijkheden, aan u de keuze. Uiteraard kan je er meerdere volgen. Een leuk detail is dat ze net iets minder kosten als je voor verschillende tegelijk inschrijft...Klik hier en je leest er alles over.

Geen opmerkingen: