maandag 16 juli 2012

Botz is een begrip.

B=B
Botz is een begrip.

Botz.
Het mag hier nu gerust naast B&B staan. Terwijl de zomerprogrammatie van de televisie mij nog minder naar de overstap digitaal doet neigen en ik met veel enthousiasme voor ander vertier kies, mogen ze gerust elkaars B&B beoordelen, ik hou het nu bij Botz.
...
Een carrière in de marketing? Wat gebeurt er?
Nee, ik heb altijd veel interesse gehad in hoe marketing eigenlijk werkt. Je zoekt uit wat mensen interesseert, bezig houdt en graag willen en gaat dan zorgen dat ze vinden wat ze zoeken.
Maar marketing heeft net zo goed een wrange bijsmaak voor mensen die zich gemanipuleerd voelen.
Is dit terecht?
Waarschijnlijk weer een TV-vrij avondje gevuld met discussies.

...
Dat neemt allemaal niet weg dat ik steeds meer vraag heb voor glazuren die kant-en-klaar uit een potje komen. Kiezen, roeren, smeren, bakken en ... we zijn content.
Traditionele keramisten halen er hun neus voor op. Glazuren, die moet je zelf maken. En dan nog liefst met geheime recepten in een dagboekje waar je angstvallig over waakt...Ik kan niet ontkennen dat het boeiend is, glazuurrecepten uittesten en aanpassen, die oven openen en niet weten of het gelukt zal zijn... De vreugde bij een succes, een mooi glazuur waarmee je op FB veel OOOOOOHHHH's en .-))))))))))))))))) en "LIKE"'s scoort...
We vergeten hier even die vastgeplakte potjes, glazuur dat de zwaartekracht niet kon overwinnen en opgetrokken glazuurrokjes waarbij je het raden hebt waarom ze dat hebben gedaan. Gescheurde toestanden die je vingers doen bloeden als je de oven ledigt... En al die andere ellende die vooraf gaat aan het "ontdekken" van een prachtig "nieuw" glazuur.
...
Maar stel nu eens dat je gewoon graag beeldjes maakt of potjes draait. Daarna kies je een kleurtje, zoals je dat met verf doet. En dan is het AF. Geen verrassingen meer, gewoonweg AF en goed.
Ik heb daar alle begrip voor. Het is op zich al een kunst iets moois te maken. Dan nog eens het risico lopen om de boel te verknoeien...
Botz heeft zijn site vertaald. Het is de moeite eens op stap te gaan en te ontdekken wat ze allemaal willen bij brengen. Leuke weetjes en ideetjes, de moeite waard om te proberen.
Hier en daar loop je even vast en kom je in de Duitse versie terecht, maar dat is niet echt een probleem. Vele ideeën. Proberen maar. Kiezen, roeren, smeren, bakken en ... we zijn content. De Koploper nodigt je uit, er is een mooi assortiment.

Wil je meer lezen? Klik dan HIER.

Geen opmerkingen: