zaterdag 10 augustus 2013

Cursus keramiek en pottenbakken.

Eindelijk, ik mag weer!
"Oei", hoor ik ze denken, zou de vakantie niet zo goed zijn verlopen? Of heeft ze te veel in de zon gezeten?
Geen van beide, kan ik die bezorgde zielen gerust stellen... En ja, het gaat nu niet echt meteen over het feit dat ik zo verheugd zou zijn dat de vakantie voorbij is. Niet echt helemaal.

Nee, eigenlijk ben ik gewoon blij in het vooruitzicht van die cursussen en workshops. Ik heb mezelf eens goed uitgeleefd en er zitten een aantal basiscursussen bij.
Van de cursus keramiek kan ik echt genieten. Mensen een beetje van de verschillende soorten klei laten proeven, de korrel van chamotte laten ontdekken, de kracht en de mogelijkheden van scheppende handen laten voelen.
Van niets naar iets. Enfin, niets, van een vormeloos pak klei...


Ik zie dan graag de verbaasde blikken als mensen ontdekken wat ze zelf kunnen maken, hoe mooi het soms wordt. Simpele trucjes om er net iets meer aan te geven, een detail dat het af maakt. Simpel, maar wel toevallig op de juiste plaats.

Sommige van "mijn" leerlingen, mensen die hun eerste stapjes in zo'n cursus zetten, zijn ondertussen overgestapt naar academies of opleidingen bij Syntra. Als ik ze dan weer zie in De Koploper, als ze om klei komen, voel ik een heel klein beetje trots...

Daarom: ik ben er klaar voor, helemaal!
Cursus keramiek, pottenbakken, engobe, glazuren en... een nieuwe: stempels maken. Over de stempels zal ik het nog wel eens hebben.


Geen opmerkingen: